Over Scraps

welkom bij Scraps!

Wat leuk dat je de online winkel bezoekt! Ik zal me even voorstellen, ik ben Mirthe en ik heb een passie voor alles wat te maken heeft met stoffen en vind het heel leuk om hiervan kleding en accessoires te maken. Helaas is het zo dat er in de wereld van stoffen veel restjes over blijven, die dan uiteindelijk op de vuilnisbelt belanden en voor schadelijke uitstoot zorgen. Daarbij is het maken van nieuwe stoffen ook een proces waarbij veel grondstoffen en water gebruikt worden, wat een behoorlijke impact op het milieu kan hebben. Ik heb scraps opgezet om hier een klein beetje verandering in te brengen, door reststoffen van stoffenwinkels te gebruiken om speelgoed en accessoires voor baby’s van te maken.

Alles wat je op de webshop vindt is gemaakt van deze restjes, of van hergebruikt materiaal van b.v. gedragen kleding. Ik probeer op deze manier niet meer vraag voor nieuwe stoffen te creĆ«ren en zo veel mogelijk te sparen van de vuilnisbelt. Omdat alles van restmateriaal  en met de hand is gemaakt is elk product uniek en exclusief en kan het zijn dat het product net iets anders is dan op de foto. Vooral als het stof met een print betreft, kan deze net op een andere plek uitvallen dan een voorbeeld product. Ook betekent dit dat op ook echt op is, want zomaar nieuwe stof kopen zit er dus niet in. Wel maak ik gebruik van een aantal vaste patronen en soorten materialen, om een zo constant mogelijk product aan te bieden.

Daarnaast sta ik altijd open voor suggesties, dus als je een product mist of een leuk idee hebt hoor ik het natuurlijk graag! schroom ook niet een berichtje te sturen als je een vraag hebt over een product, ik probeer zo snel mogelijk antwoord te geven.

Ohja, verder houd ik de producten zo unisex mogelijk qua kleuren en patronen, dus je zal hier geen kopje ‘jongens’ of ‘meisjes’ vinden.

Veel plezier op de website!
liefs, Mirthe
Scraps Clothing

Nieuwsgierig geworden? Hier is alvast een voorproefje…